Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

УНХЦР донирао опрему за хитне интервенције Директорату за ванредне ситуације МУП-а

УНХЦР донирао  опрему за хитне интервенције Директорату за ванредне ситуације МУП-а
Датум објаве: 12.01.2018 15:00 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницуАгенција Уједињених нација за избјеглице (УНХЦР) у Црној Гори донирала је данас Директорату за ванредне ситуације МУП-а опрему за хитне интервенције.

Директорат је на коришћење добио 3.200  термалних ћебади, 1.200 сунђерастих подлога за спавање, 130 пластичних церада, 70 врећа за спавање, шест монтажних објеката за хитни смјештај људи, те четири пластичне цераде, укупне вриједности од око 36.500 еура.

Захваљујући на донацији, генерални директор Директората за ванредне ситуације Мирсад Мулић је истакао да донирану опрему сматра драгоцјеном јер се може искористити у случају свих врста хазарда.

Према ријечима Роберте Монтевеки, представнице УНХЦР-а у Црној Гори, опрема се може користити за смјештај тражилаца азила и избјеглица у случају евентуалног  прилива, као и у случају природних катастрофа попут земљотреса, пожара и поплава.

Директорат за ванредне ситуације МУП-а је као надлежни орган за дјеловање у ванредним ситуацијама добио залихе које су за вријеме медитеранске избјегличке кризе 2015. године биле опредијељене за Црну Гору, а усљед затварања складишта УНХЦР-а на крају 2017. године.