Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Директор Директората за ванредне ситуације обићи ће током дана подручје Плава и других општина погођених земљотресом

Датум објаве: 04.01.2018 14:41 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницуПредставници Министарства унутрашњих послова – Директората за ванредне ситуације и Управе полиције већ активно дјелују на терену у више општина у Сјеверном региону Црне Горе како би заједно са представницима локалних самоуправа прикупили информације о евентуалној штети коју је проузроковао данашњи земљотрес.

За сада нема информација о томе да је земљотрес проузроковао људске губитке.

Директор Директората за ванредне ситуације Мирсад Мулић са сарадницима обићи ће током дана ова подручја како би се са представницима локалних самоуправа на лицу мјеста информисао о стању објеката као предуслову за доношење одлука о даљим активностима у циљу санације евентуалне штете.

Директорат за ванредне ситуације ангажовао је оперативу Дирекције за саобраћај ради отклањања одрона са пута на локацији Сућеска, између Андријевице и Плава.

Поручујемо грађанима да нема разлога за панику те да су сви расположиви ресурси Директората за ванредне ситуације и осталих субјеката система заштите и спашавања на располагању, а уколико се за то укаже потреба, они ће бити ангажовани у мјери и капацитету који захтјева стање на терену.

Сеизмолошки завод Црне Горе саопштио је да је епицентар земљотреса који је погодио Црну Гору у 11:46 часова у подручју Плава.