Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Direktor Direktorata za vanredne situacije obići će tokom dana područje Plava i drugih opština pogođenih zemljotresom

Datum objave: 04.01.2018 14:41 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicuPredstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Direktorata za vanredne situacije i Uprave policije već aktivno djeluju na terenu u više opština u Sjevernom regionu Crne Gore kako bi zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava prikupili informacije o eventualnoj šteti koju je prouzrokovao današnji zemljotres.

Za sada nema informacija o tome da je zemljotres prouzrokovao ljudske gubitke.

Direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić sa saradnicima obići će tokom dana ova područja kako bi se sa predstavnicima lokalnih samouprava na licu mjesta informisao o stanju objekata kao preduslovu za donošenje odluka o daljim aktivnostima u cilju sanacije eventualne štete.

Direktorat za vanredne situacije angažovao je operativu Direkcije za saobraćaj radi otklanjanja odrona sa puta na lokaciji Sućeska, između Andrijevice i Plava.

Poručujemo građanima da nema razloga za paniku te da su svi raspoloživi resursi Direktorata za vanredne situacije i ostalih subjekata sistema zaštite i spašavanja na raspolaganju, a ukoliko se za to ukaže potreba, oni će biti angažovani u mjeri i kapacitetu koji zahtjeva stanje na terenu.

Seizmološki zavod Crne Gore saopštio je da je epicentar zemljotresa koji je pogodio Crnu Goru u 11:46 časova u području Plava.