Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Одржана сједница Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Датум објаве: 11.12.2017 13:44 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Оперативни штаб за заштиту и спашавање је данас, у просторијама Директората за ванредне ситуације МУП-а, одржао сједницу на којој су анализирани учинци система заштите и спашавања у одговору на метеоролошку ситуацију претходних дана. Оцијењено је да је систем фунционисао у пуном капацитету, те да су у највећем дијелу испоштоване препоруке Оперативног штаба, што је имало за посљедицу стабилну ситуацију на терену.

Оперативни штаб је упознат са најавом метеоролошке ситуације за наредне дане и тим поводом је закључено да се затражи додатно повећање спремности свих служби на терену.

Такође, на штабу је донешена одлука да се упути допис Општинским тимовима за заштиту и спашавање о обавезности предузимања свих неопходних превентивних и оперативних мјера заштите и спашавања од могућег настанка поплава и екстремних метеоролошких појава, у циљу адекватног одговора система заштите и спашавања на локалном нивоу.

Оперативни штаб за заштиту и спашавање ће и у наредном периоду наставити да континуирано прати ситуацију на подручју Црне Горе и реагује у складу са својим надлежностима.