Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Održana sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje

Datum objave: 11.12.2017 13:44 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Operativni štab za zaštitu i spašavanje je danas, u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a, održao sjednicu na kojoj su analizirani učinci sistema zaštite i spašavanja u odgovoru na meteorološku situaciju prethodnih dana. Ocijenjeno je da je sistem funcionisao u punom kapacitetu, te da su u najvećem dijelu ispoštovane preporuke Operativnog štaba, što je imalo za posljedicu stabilnu situaciju na terenu.

Operativni štab je upoznat sa najavom meteorološke situacije za naredne dane i tim povodom je zaključeno da se zatraži dodatno povećanje spremnosti svih službi na terenu.

Takođe, na štabu je donešena odluka da se uputi dopis Opštinskim timovima za zaštitu i spašavanje o obaveznosti preduzimanja svih neophodnih preventivnih i operativnih mjera zaštite i spašavanja od mogućeg nastanka poplava i ekstremnih meteoroloških pojava, u cilju adekvatnog odgovora sistema zaštite i spašavanja na lokalnom nivou.

Operativni štab za zaštitu i spašavanje će i u narednom periodu nastaviti da kontinuirano prati situaciju na području Crne Gore i reaguje u skladu sa svojim nadležnostima.