Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Сјутра у касарни „Милован Шарановић“ вјежба спремности реаговања у случају земљотреса „Бока Баy 2017“

Датум објаве: 13.11.2017 14:00 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


У касарни „Милован Шарановић“ у Даниловграду сјутра ће се одржати вјежба „Бока Баy 2017“ чији је циљ провјера спремности институција за заједничко дјеловање и реаговање у случају земљотреса.
Вјежба траје од 9,00 до 15,00 сати и одвијаће се у складу са инцидентним ситуацијама које ће одређивати Директорат вјежбе.

Вјежба представља завршну фазу активности “Развој националног програма вјежби” у склопу Државног партнерства (стате Партнерсхип Програм), са америчком државом Мејн.

Конкретни циљ вјежбе је провјера функционалности Оперативно-комуникационог центра (ОКЦ) 112, општинских планова за заштиту и спашавање кроз стандардне оперативне процедуре, способности комуникације и координације у случају земљотреса, као и спремности Војске Црне Горе и осталих институција за подршку у ванредним ситуацијама у систему застите и спашавања.

Вјежбу су припремили Министарство одбране Црне Горе, Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Министарством одбране САД, односно представницима Националне Гарде државе Мејн и Канцеларијом за одбрамбену сарадњу САД.
Вјежбу ће посјетити министар одбране, мр Предраг Бошковић и генерални директор Директората за ванредне ситуације МУП-а Мирсад Мулић.