Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Sjutra u kasarni „Milovan Šaranović“ vježba spremnosti reagovanja u slučaju zemljotresa „Boka Bay 2017“

Datum objave: 13.11.2017 14:00 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


U kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu sjutra će se održati vježba „Boka Bay 2017“ čiji je cilj provjera spremnosti institucija za zajedničko djelovanje i reagovanje u slučaju zemljotresa.
Vježba traje od 9,00 do 15,00 sati i odvijaće se u skladu sa incidentnim situacijama koje će određivati Direktorat vježbe.

Vježba predstavlja završnu fazu aktivnosti “Razvoj nacionalnog programa vježbi” u sklopu Državnog partnerstva (state Partnership Program), sa američkom državom Mejn.

Konkretni cilj vježbe je provjera funkcionalnosti Operativno-komunikacionog centra (OKC) 112, opštinskih planova za zaštitu i spašavanje kroz standardne operativne procedure, sposobnosti komunikacije i koordinacije u slučaju zemljotresa, kao i spremnosti Vojske Crne Gore i ostalih institucija za podršku u vanrednim situacijama u sistemu zastite i spašavanja.

Vježbu su pripremili Ministarstvo odbrane Crne Gore, Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Ministarstvom odbrane SAD, odnosno predstavnicima Nacionalne Garde države Mejn i Kancelarijom za odbrambenu saradnju SAD.
Vježbu će posjetiti ministar odbrane, mr Predrag Bošković i generalni direktor Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsad Mulić.