Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Мисија ОЕБС-а у Црној Гори донирала вриједну опрему Директорату за ванредне ситуације

Мисија ОЕБС-а у Црној Гори донирала вриједну опрему Директорату за ванредне ситуације
Датум објаве: 15.09.2017 13:50 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Мисија ОЕБС-а у Црној Гори донирала је данас опрему за заштиту и спашавање од пожара Директорату за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова у вриједности од 12 000 еура.

Опрему која укључује цријева, конекторе за цијеви и адаптере, преносне резервоаре за воду, ручне пумпе за сузбијање пожара у шумама, као и неке основне електронске уређаје као што су ГПС и мобилни телефони отпорни на екстремне услове, генералном директору Директората за ванредне ситуације МУП-а Мирсаду Мулићу уручили су шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори амбасадорка Мариз Давије и Координатор ОЕБС-ових економских и еколошких активности из Беча амбасадор Вук Жугић. 

Овај сет опреме ц́е, према ријечима Мирсада Мулића, помоц́и у мапирању подручја са високим ризиком од пожара, у комуникацији са службама за заштиту и спашавање, а уједно представља и наставак одличне сарадње са мисијом ОЕБС-а у Црној Гори, као и наставак подршке ОЕБС-а унапријеђењу система заштите и спашавања у Црној Гори. 

Шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори Мариз Давије изразила је увјерење да је данашња донација важан корак напријед у јачању капацитета Црне Горе за управљање шумским пожарима и  смањењу ризика од катастрофа.