Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Презентована нова опрема за спашавање у случају поплава

Презентована нова опрема за спашавање у случају поплава
Датум објаве: 11.09.2017 12:00 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Директорат за ванредне ситуације МУП-а презентовао је данас нову опрему за заштиту и спашавање од поплава, која је набављена у оквиру вишекорисничког Програма за превенцију, припремљеност и одговор на поплаве у западном Балкану и Турској – ИПА ФЛООДС.

Биро за односе с јавношћу Владе Црне ГореОвом приликом представљен је нови дио опреме у вриједности од 215 000 еура, двије пумпе високог капацитета црпљења воде и пет пумпи нешто мањег капацитета, као и 400м брана за заштиту од поплава, 14 шатора и припадајућа опрема и алати за одржавање набављене опреме и самоодрживост тима. Укупна вриједност набављене опреме за заштиту и спашавање од поплава је 277.778,12 еура, укључујући и опрему набављену прошле године.

Пројектом су обухваћени превенција, припремљеност и управљање ризицима од поплава кроз формирање, опремање и обучавање три тима/модула за спашавање од поплава на националном и регионалном нивоу, као и подршка у имплементацији ЕУ Директиве о поплавама. Очекује се да ће имплементација пројекта допринијети јачању и унапређењу државних капацитета у одбрани од поплава.
Конзорцијум који имплементира овај програм чине: Одсјек за цивилну заштиту Републике Италије, Управа Републике Словеније за цивилну заштиту и хуманитарну помоћ (УРСЗР), Федерална агенција за техничку помоћ СР Њемачке (ТХW), Државна управа за заштиту и спашавање Републике Хрватске (ДУЗС), Шведска агенција за ванредне ситуације (МСБ), ЦИМА истраживачка фондација из Италије (ЦИМА Ресеарцх Фоундатион) и италијанска фирма Студиаре Свилуппо.ВИДЕО: Презентација опреме за заштиту и спашавање од поплава - КАДРОВИ

ВИДЕО: Генерални директор Директората за ванредне ситуације МУП-а Мирсад Мулић - ИЗЈАВА

ВИДЕО: Командир Службе заштите и спашавања Главног града Андрија Чађеновић - ИЗЈАВА