Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Сјутра презентација опреме за заштиту и спашавање од поплава

Датум објаве: 10.09.2017 12:00 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


Директорат за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова представиће сјутра, 11. септембра 2017. године опрему за заштиту и спашавање од поплава, добијену у оквиру Програма за превенцију, припремљеност и одговор на поплаве у западном Балкану и Турској – ИПА ФЛООДС.
.
Презентација ће се одржати у просторијама Службе заштите Главног града (Булевар Јосипа Броза Тита бр. 2) са почетком у 10 часова.

Кроз овај програм Црној Гори обезбјеђена је вриједна опрема за заштиту и спашавање од поплава у укупној вриједности од 277.778,12 еура, укључујући и опрему набављену прошле године.

Подсјећамо, циљ ИПА ФЛООДС програма је јачање и унапређење капацитета за управљање ризиком од поплава кроз формирање, опремање и обучавање три тима/модула за спашавање од поплава на националном и регионалном нивоу (модул спашавања од поплава са коришћењем чамаца, модул за одбрану од поплава и модул високог капацитета црпљења воде), као и подршка у имплементацији ЕУ Директиве о поплавама. Конзорцијум који имплементира програм чине: Одсјек за цивилну заштиту Републике Италије, Управа Републике Словеније за цивилну заштиту и хуманитарну помоћ (УРСЗР), Федерална агенција за техничку помоћ СР Њемачке (ТХW), Државна управа за заштиту и спашавање Републике Хрватске (ДУЗС), Шведска агенција за ванредне ситуације (МСБ), ЦИМА истраживачка фондација из Италије (ЦИМА Ресеарцх Фоундатион) и италијанска фирма Студиаре Свилуппо.