Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Извјештај о стању пожара у 8 часова

Датум објаве: 25.07.2017 08:00 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


У 8 часова стање пожара је сљедеће:

Општина Подгорица – тренутно је активан пожар у Орасима, али је под контролом.

Општина Даниловград – пожар у Загарачу је још увијек активан, али је под контролом. Побољшању ситуације доприноси киша која овог јутра пада.

Општина Цетиње - активни су пожари у Катунској нахији, и то: у Ластви Чевској и на Доњој Марковини.

Општина Никшић – нема активних пожара.

Општина Улцињ – нема активних пожара.

Општина Бар – активни су пожари у Крајини (села Мурићи, Беса и Бриска).

Општина Будва – нема активних пожара.

Општина Котор – нема активних пожара.
 
Општина Тиват – активни су пожари у Солилима и Топлишу, али су под контролом. Током ноћи је дошло до пожара између Облатног и Беговића, али је брзо угашен.

Општина Херцег Нови –активни су пожари у мјестима Пријевор и Бјелотина.

Швајцарски хеликоптер Супер Пума је током дана био оперативан на подручју Луштице – Забрђе – Стојковићи-Тићи.
Два ваздухоплова Авио-хеликоптерске јединице МУП-а су током претходног дана била ангажована на гашењу пожара у Орасима и Мурићима.
Бугарски хеликоптер је током претходног дана био оперативан у Команима (Подгорица), а у вечерњим часовима се вратио за Бугарску.
С обзиром на значајно побољшање ситуације на терену два израелска авиона типа ,, Аир трацтор“ су се вратили за Израел. Очекује се да ће се украјински авион типа ,,Антонов АН 32П“ и швајцарски хеликоптер ,,Супер Пума“ вратити током наредна два дана.

Почев од јуче на полуострву Луштица и у мјесту Башбуљак – општина Улцињ, привредна друштва која се баве заштитарским пословима на захтјев Директората за ванредне ситуације добровољно су започели континуирано праћење и осматрање тих подручија.

Такође, Директорат за ванредне ситуације је уступио привредним друштвима напртњаче за гашење пожара које ће припадници тих заштитарских служби користити за гашење пожара на отвореном простору у почетној фази.