Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Извјештај о стању пожара у 15 часова

Датум објаве: 22.07.2017 15:00 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


У 15 часова стање пожара је сљедеће:

Општина Подгорица – активан пожар у мјесту Владинама и Гољемадима. Пожар у Владима је тренутно под контролом. Пожар у Гољемадима се шири према кућама.

Општина Даниловград - пожар у Загарачу је још увијек активан, али је под контролом. Екипе Службе заштите и спашавања обилазе терен.

Општина Цетиње - активни пожари су у Катунској нахији и то: у Ластви Чевској, на Доњој Марковини и у Цуцама. Пожари су тренутно под контролом и не угрожавају објекте и становништво. Екипе дежурају у Ластви Чевској и на Доњој Марковини.

Општина Никшић – нема активних пожара.

Општина Улцињ - нема активних пожара.

Општина Бар - активан је шумски пожар већих размјера између Поаре и Горане. Пожар је избио претходне ноћи. Креће се ка Горани. У питању је неприступачан терен. Пожариште је веома удаљено од пута. Није угрожено становништво нити објекти. Екипе Службе заштите и спашавања се налазе на терену.

Општина Будва - нема активних пожара,

Општина Котор - тренутно нема активних пожара.

Општина Тиват – Повремено се појављују мањи пожари дуж пута у Солили, на Луштици и у Бигову, које дежурне екипе гасе.

Општина Херцег Нови – Пожар у Коњевићима је под контролом. Поново гори у Малтама, али тренутно није угрожено становништво и објекти. Пожари у мјестима Тићи, Забрђе и Мендегаја су и даље активни и близу су кућама. Екипе су на терену. Види се дим од Понте Вести ка Златној Валу. Тај терен је неприступачан, екипе су послате.

Украјински ваздухоплов АН 32П је од 09:00х ангажован на полуострву Луштица. Био је оперативан до 12х у мјестима Забрђе, Петровићима и Мендегаја.
Од 08:20х швајцарски ваздухоплов Супер Пума је оперативан на Солилима, Тићићима, Беговићима.
Од 08:45х до 13х два израелска авиона типа Аир Трацтор су била оперативна у Загарачу (општина Даниловград).
Бугарски хеликоптер током данашњег дана био ангажован на подручју општине Даниловград, Послије 14:30 х кренуо је да гаси пожар у Гољемадима, јер се пожар приближавао објектима.
Два ваздухоплова Авио-хеликоптерске јединице МУП-а ће бити приправна за ангажовање у Доњем Загарачу, Чеву и на Марковини, општина Даниловград, или на другим теренима гдје се укаже потреба за ангажовањем.