Мања слова Већа слова РСС

Питајте Министарство

>

Извјештај о стању пожара у 21 час

Датум објаве: 21.07.2017 21:00 | Аутор: МУП

Испис Штампај страницу


У 21 час стање пожара је сљедеће:

Општина Подгорица–нема активних пожара.

Општина Даниловград-пожар у Горњем Загарчу је локализован и под контролом је.

Општина Цетиње-активни пожари су у и даље пожари у Катунској нахији и то: у Ластви Чевској, на Марковини и у Цуцама. Пожар у Царевом Лазу је локализован, ватрогасци покушавају да га угасе у потпуности. Пожари су тренутно под контролом и не угрожавају објекте и становништво.

Општина Никшић – после 13х пала је киша и угасила све пожаре који су били активни на територији ове општине.

Општина Улцињ - нема активних пожара.

Општина Бар - нема активних пожара

Општина Будва - нема активних пожара

Општина Котор - нема активних пожара

Општина Тиват – Солила- али је тренутно под контролом, смао је присутна велика количина дима па екипе прате ситуацију

Општина Херцег Нови - активни пожари су: Видов Врх и залеђе Херцег Новог према тромеђи са Хрватском и БИХ (због неприступачности терена данас у току дана дејствовала два специјална противпожарна авиона типа “цанадаир ЦЛ-415Т”), Обосник, Тичићи и Мркови (ситуација је тренутно под контролом, куће нису угрожене, али дејствује се и из ваздуха због неприступачности терена).

Украјински ваздухоплов (Украјина-АН 32П) је од 08:55х јутрос био активан у предјелу села Коњевићи и Пријевор. Швајцарски хеликоптер Супер Пума је од 08:20 х оперативан на Солилима, гдје је наставио да дејствује до краја дана.
Два израелска авиона типа Аир Трацтор и два авиона Авио-хеликоптерске јединице МУП-а су током дана гасила пожар у општини Даниловград (Загарач).
Бугарски хеликоптер, који је претходног дана био ангажован на територији Подгорице, није имао интервенција током дана, али је у стању приправности и поступаће у складу са ситуацијом на терену у Главном граду.