Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Izvještaj o stanju požara u 16 časova

Datum objave: 21.07.2017 16:07 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


U 16:00 časova stanje požara je sljedeće:

Opština Podgorica - nema aktivnih požara.

Opština Danilovgrad - požar u Zagaraču je skoro u potpunosti lokalizovan intervencijom iz vazduha. Intervencija će se nastaviti i u popodnevnim časovima.

Opština Cetinje - aktivni požari su u i dalje u Katunskoj nahiji i to: u Lastvi Čevskoj, na Markovini i u Cucama. Požar u predijelu Rvaši - Carev Laz je lokalizovan, ali vatrogasci i dalje dežuraju na toj lokaciji. Požari su trenutno pod kontrolom i ne ugrožavaju objekte i stanovništvo.

Opština Nikšić - u predjelu Banjana, Javorka i Tovića  prisutno je nekoliko manjih požara na nepristupačnim lokacijama, koji ne ugrožavaju stanovništvo i objekte.

Opština Ulcinj - nema aktivnih požara.

Opština Bar - aktivan je manji požar na Kameničkom mostu.

Opština Budva - nema aktivnih požara.

Opština Kotor- trenutno nema aktivnih požara. Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Kotor ovog popodneva pomagažu kolegama na Luštici.

Opština Tivat i Opština Herceg Novi - požar na Solilima je skoro u potpunosti lokalizovan. U Konjevićima je jedan krak požara lokalizovan intervencijom iz vazduha. Drugi krak požara od Konjevića ka Vidovom vrhu je još aktivan, ali ne ugrožava stanovništvo i objekte, a vazduhoplovi će nastaviti da dejstvuju u toj oblasti do kraja dana.

Ukrajinski vazduhoplov (Ukrajina-AN 32P) je od 08:55h jutros bio aktivan u predjelu sela Konjevići i Prijevor. U popodnevnim časovima će nastaviti sa djelovanjem.
Švajcarski helikopter Super Puma je od 08:20 h operativan na Solilima, gdje će nastaviti da dejstvuje do kraja dana.
Dva hrvatska kanadera su jutros intervenisala u pograničnom pojasu oko Debelog brijega, a očekuje se da će popodne intervenisati na Luštici.
Dva izraelska aviona tipa Air Tractor i dva aviona Avio-helikopterske jedinice MUP-a su tokom dana gasila požar u opštini Danilovgrad (Zagarač).
Bugarski helikopter, koji je prethodnog dana bio angažovan na teritoriji Podgorice, nije imao intervencija tokom dana, ali je u stanju pripravnosti i postupaće u skladu sa situacijom na terenu u Glavnom gradu.