Мања слова Већа слова РСС

Записници са сједница


Aktivnosti


Sastav

Kontakt:

Etički odbor
Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 22, Podgorica

eticki.odbor@mup.gov.me

 

 


Etički odbor
Uprave za kadrove

 


МУП

Питајте Министарство

Етички одбор у постојећем саставу формиран је рјешењем министра унутрашњих послова, 01 број 113/18-39788 од 18. октобра 2018. године, након чега је услиједило доношење допуне рјешења од 13. новембра 2018. године, којим се представник НВО именује за новог члана Етичког одбора.

Рјешење о образовању Етичког одбора Министарства унутрашњих послова можете преузети ОВДЈЕ.

Рјешење о допуни Рјешења о именовању члана Етичког одбора- представника НВО сектора - можете преузети ОВДЈЕ.

Етички одбор врши праћење примјене Кодекса полицијске етике у складу са Законом о унутрашњим пословима, и спроводи надлежност која је одређена Кодексом полицијске етике.

Етички одбор се састоји се од седам чланова и секретара. Одбор чине четири представника Министарства унутрашњих послова - Управе полиције, један представник Министарства унутрашњих послова, један представник невладиног сектора и један представник Синдиката Управе полиције.

Мисија Етичког одбора почива на начелима Европског кодекса полицијске етике који је усвојио Комитет министара Савјета Европе 19. септембра 2001. године.

Етички одбор Министарства унутрашњих послова – Управе полициије је формиран 26. фебруара 2006. године.

 

Кодекс полицијске етике


На основу члана 15 став 2 Закона о унутрашњим пословима Министарство унутрашњих послова донијело је Допуне Кодекса полицијске етике.

Допуне Кодекса полицијске етике