Manja slova Veća slova RSS

Zapisnici sa sjednica


Aktivnosti


Sastav

Kontakt:

Etički odbor
Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 22, Podgorica

eticki.odbor@mup.gov.me

 

 


Etički odbor
Uprave za kadrove

 


MUP

Pitajte Ministarstvo

Etički odbor u postojećem sastavu formiran je rješenjem ministra unutrašnjih poslova, 01 broj 113/18-39788 od 18. oktobra 2018. godine, nakon čega je uslijedilo donošenje dopune rješenja od 13. novembra 2018. godine, kojim se predstavnik NVO imenuje za novog člana Etičkog odbora.

Rješenje o obrazovanju Etičkog odbora Ministarstva unutrašnjih poslova možete preuzeti OVDJE.

Rješenje o dopuni Rješenja o imenovanju člana Etičkog odbora- predstavnika NVO sektora - možete preuzeti OVDJE.

Etički odbor vrši praćenje primjene Kodeksa policijske etike u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima, i sprovodi nadležnost koja je određena Kodeksom policijske etike.

Etički odbor se sastoji se od sedam članova i sekretara. Odbor čine četiri predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave policije, jedan predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova, jedan predstavnik nevladinog sektora i jedan predstavnik Sindikata Uprave policije.

Misija Etičkog odbora počiva na načelima Evropskog kodeksa policijske etike koji je usvojio Komitet ministara Savjeta Evrope 19. septembra 2001. godine.

Etički odbor Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policiije je formiran 26. februara 2006. godine.

 

Kodeks policijske etike


Na osnovu člana 15 stav 2 Zakona o unutrašnjim poslovima Ministarstvo unutrašnjih poslova donijelo je Dopune Kodeksa policijske etike.

Dopune Kodeksa policijske etike