Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Sjutra okrugli sto na temu Najbolja praksa Evropske unije u oblasti zaštite od poplava

Datum objave: 03.03.2020 12:00 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Sjutra, 4. marta sa početkom u 10 časova u prostorijama Direktorata za vanredne situacije MUP-a (Ul. Jovana Tomaševića bb, zgrada Limenka) održaće se okrugli sto na temu Najbolja praksa Evropske unije u oblasti zaštite od poplava u cilju razmjene iskustava, modela dobre prakse i naučenih lekcija kada je u pitanju zaštita od ove elementarne nepogode. Okruglom stolu će prisustvovati predstavnici Direktorata za vanredne situacije MUP-a, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Uprave za vode, opštinskih službi zaštite i spašavanja iz Podgorice, Bara i Ulcinja i Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Okrugli sto se organizuje u okviru projekta „Nepogode ne poznaju granice“, koji u Crnoj Gori sprovode FORS Montenegro i Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore. Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija, a u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave.

Cilj projekta, koji se realizuje u Crnoj Gori i Albaniji, je jačanje kapaciteta institucija i službi koje se bave zaštitom i spašavanjem za smanjenje rizika od katastrofa, sa akcentom na zaštitu od poplava, kao i informisanje stanovništva o rizicima od poplava.