Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Sjutra obilježavanje Dana zaštite i spašavanja

Sjutra obilježavanje Dana zaštite i spašavanja
Datum objave: 28.02.2020 16:15 | Autor: MUP

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo unutrašnjih poslova, sjutra, 29. februara 2020.godine, organizuje svečanost povodom Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodnog dana civilne zaštite.

Svečanost će se održati u Vili „Gorica“, Rista Stijovića 7, sa početkom u 11 časova.

Prisutnima će se obratiti ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, kao i generalni direktor Direktorata za vanredne situacije, Mirsad Mulić, nakon čega će biti uručene nagrade i priznanja pripadnicima zaštite i spašavanja i predstavljena mobilna aplikacija Centra 112 za hitne situacije.

Međunarodni dan civilne zaštite ima za cilj podizanje svijesti javnosti o značaju civilne zaštite, prevencije i zaštite u slučaju prirodnih nepogoda, tehničko-tehnoloških i drugih nesreća.

Pozivamo medije da isprate ovaj događaj.

Novinari, foto-reporteri i video snimatelji ulaze u Vilu „Gorica“ korišćenjem godišnje akreditacione kartice Vlade Crne Gore za 2020. godinu, koja važi uz lični identifikacioni dokument. Novinari i snimatelji koji nemaju godišnju akreditaciju treba da zatraže pravovremeno od Tima za odnose s javnošću MUP-a izdavanje dnevne akreditacije. Zahtjev potpisan od strane ovlašćenog lica i ovjeren pečatom potrebno je poslati elektronskom poštom na adresu marija.soc@mup.gov.me.

MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA